دلیل سوت کشیدن کتری به هنگام جوشیدن ناشی از چیست؟

دلیل سوت کشیدن کتری  به هنگام جوشیدن ناشی از چیست؟

سوت کشیدن کتری به هنگام جوشیدن آب یک پدیده جالب به نام کاویتاسیون است . زمانی که کتری روی حرارت قرار میگیرد. حرارت به آب منتقل می شود و ابتدا قسمت پایین کتری گرم می شود با افزایش دما، قسمت داغ تر کتری (مانند کف کتری یا المنت‌های داخلی) آب های نزدیک خود را تبخیر کرده و حباب های ریزی را ایجاد می‌کند

این حباب ها به دلیل سبک تر بودن نسبت به آب به سمت بالا حرکت می کند. حباب های خیلی ریز از بین می روند و زمانی که به سطح کتری می رسند که نسبت به قسمت پایین کتری سرد تر است حباب ها دوباره به حالت مایع در می آیند وحجم آنها ناگهان کاهش می یابد این تغییر حجم ناگهانی موجب ضربه ای در درون آب کتری می شود و صدا  تولید می کند .

این صدا حدودا در دمای 70 درجه سانتی گراد به بیشترین مقدار خود می رسد و در دمای بالا این صدا کاهش می یابد و با رسیدن به نقطه جوش که دمای کتری 100درجه سانتی گراد است که تمام آب کتری در حال جوشیدن است فقط صدی قل قل آب شنیده می شود .

نظرات بسته شده است.